2024-03-01 511 瀏覽
試佢啲好多嘢都試到嘅套餐,嗰日係情人節好似比平時貴少少薄脆,好食既,成餐飯喺度等嘅時候都忍唔住係咁搣佢嘅招牌都係好食嘅,好驚喜。係貴價印度菜/貴啲既酒店餐廳食到嘅味道食到呢度都算開心覺得冇白黎呢個蝦就真係唔係好掂,大舊就大舊啦……有雪味同埋墊底嗰塊薄餅似普通超市買返嚟煎返熱嗰啲,個汁都唔好食。 呢個牛又扯返高分,又係呢度嘅水平,外面焦香又濃肉味又軟。呢種水準係高質嘅中餐或者係西餐都整到嘅,但係個醬我覺得唔夾個牛,個牛就咁食已經係100分每食一啖,感覺都係「嘩!好掂」呢一份嘢一次過上分量上非常驚嚇。圖片上嘅份量,其實根本夠兩個女性飽🙃 好癲但食物質素非常普通,似平價嘅印度餐。個蒜蓉薄餅當然收貨,唔算係普通算係好食。但係牛油雞好普通,雞鞋個汁又好普通。中間嗰劈醬又普通最扣分係嗰個蝦飯。 又撞見之前上過嘅蝦。又大隻又有雪味😂個飯都有幾多蝦大大隻有四五隻,但係飯嘅整體:又濕又鹹,一啲都唔好食個濕嘅感覺係有人已經幫你撈咗四五羹咖喱汁落去。最重要係啲蝦係有雪味,可能咁啱呢一碟或者個日嘅蝦都儲存得唔好同埋解凍得唔好。另外仲有一個紅菜頭乳酪就正常囉食印度菜嘅機會唔多,係試過重慶大廈一間、屯門咖喱屋同埋
試佢啲好多嘢都試到嘅套餐,嗰日係情人節好似比平時貴少少

薄脆,好食既,成餐飯喺度等嘅時候都忍唔住係咁搣

食到呢度都算開心覺得冇白黎

每食一啖,感覺都係「嘩!好掂」

但係牛油雞好普通,雞鞋個汁又好普通。
中間嗰劈醬又普通
最扣分係嗰個蝦飯。 又撞見之前上過嘅蝦。又大隻又有雪味😂

另外仲有一個紅菜頭乳酪就正常囉

食印度菜嘅機會唔多,係試過重慶大廈一間、屯門咖喱屋同埋中環一間食lunch印度菜自助餐(但係侍應打扮同埋環境都比較Grand但係唔記得叫咩名) 嗰吓心入邊收到呢一幅圖片所有嘢,覺得全部都唔及我食過嘅呢三間

另外如果係去食酒店自助餐都會一定會夾印度嘅食物,圖片上嘅咁多樣嘢既水準真係比較普通
覺得連自助餐都不如(只係講緊佢牛油雞、中間嗰pat咖喱同埋蝦飯)

食埋甜品係嬲嬲地走,差唔多千三蚊。前一日去Robuchon都係千零蚊嘅lunch,咁樣一比,覺得呢間性價比超低。
我當日係唔難book嘅,前一日抽起條筋想食已經可以book到情人節嘅正日lunch🙃

服務非常好,侍應非常關顧同埋唔係單純問你一句好唔好好食,而係詳細問你意見。同佢講蝦飯嘅問題,佢仲想再重新上一份俾我,但係我已經非常飽所以婉拒🙏🏼