2024-04-09
由於之前在網上見到大量對契爺鮮入圍煮的大讚,所以就同三五知己聚一聚,嚟黃埔呢間火鍋店試食一番。由門口一步步走入餐廳的瞬間,就已被佢嘅整潔環境同熱情接待打動。💗首先,佢嘅「全素野菌天鍋」一試就知有幾好!🥳可以話係全素中的極品,各種野菌味美,再加上香濃嘅湯頭,真系一試難忘。🍄 分別享用同傳統天鍋相比,健康又美味,真系美中不足!其次,就過度到「頂級安格斯PrimeA牛小排」,我盡信不疑,佢絕對係頂級牛肉!🥩 牛小排煮得恰到好處,肥瘦均勻,燒至五分熟,熱乎乎咁上枱,瞬間就解決咗我哋嘅食慾。😋 連指標性嘅嫩度同香味,都一絲不漏,喺口中緩緩地散發出嚟。嚟到「手打鮮蝦丸」,真系要讚佢匠心獨運。🦐 每一個蝦丸都有咁厚實嘅蝦肉,同埋彈牙嘅口感,真系宜家市場上難得一見。🙊 尤其佢再配合牛小排,相輔相成,實在是治愈一天疲勞嘅最佳選擇。而家講起「加拿大象拔蚌」,真系可以話係海之精華。🦪 一品嘗,果真新鮮彈牙,味道足,鮮甜,我認為佢喺所有海鮮中可以話係出類拔萃。😍最後,我哋嘅「唐生菜」頌揚一下,蔬菜清脆,有種頗為清新嘅感覺,配合其他食物食,帶嚟一種清新舒爽嘅感覺。🥬全體來講,黎到契爺鮮入圍煮係一次絕佳嘅飲食體驗
全體來講,黎到契爺鮮入圍煮係一次絕佳嘅飲食體驗。無論係食物,定係服務,抑或是環境,都讓人難以忘懷。🤗 對於熱愛食火鍋嘅你,契爺鮮入圍煮絕對值得要一試!👍