2020-01-07 2248 瀏覽
自從上年十一月去完🇯🇵九州,食左一次😋日式燒肉之後,一直都好回味,🤤所以好想係香港都食番次高級嘅燒肉。係朋友介紹之下就黎左呢間食鹿兒島和牛嘅燒肉餐廳。😆呢間餐廳係位於酒店入面嘅,🌹環境當然都有番咁上下氣氛,枱與枱之間相隔合適,座位又舒服,而唔會有好大油煙味。👍🏼既然呢度最出名係鹿兒島嘅和牛,而我又係一個😝牛魔王,食物方面就當然叫左⭐️極上和牛盛盒,同埋⭐️特上和牛壽司。⭐️首先食嘅係壽司,三款分別係和牛配💫海膽、💫黑松露同💫魚子醬。無論係配邊樣,和牛嘅味道都係好突出,😋而同時間又食到三款配料嘅鮮味,物超所值。👍🏼😍之後當然係今次嘅主角啦,😊店員首先會為我地介紹每個部位嘅特點,再教埋我地應該用咩野👍🏼醬料去食,最後就係食每件嘅🔄次序。每個步驟都非常非常講究,😏務求令我地可以食到每一件和牛嘅精髓。🤤其實單睇每一件和牛嘅外表都已經令我流晒口水,油脂同肉嘅分佈非常平均。食落更比我想常中好味,🤤好正嘅油香但又唔會覺得油膩,每個部位嘅肉質同牛味都唔同,加上燒肉汁、鹽同埋蛋黃嘅調味,👍🏼特別一讚係短短嘅用餐時間,店員主動都幫我地換左2次燒網,唔會等到黑晒先換,令我地有個好好嘅用餐體驗。最後飲埋個⭐️荔枝特飲

最後飲埋個⭐️荔枝特飲,為呢餐高級燒肉做個美滿嘅總結。😊