2017-10-03 171 瀏覽
平時放工肚餓都會去呢間飯堂食壽司,貪佢平日無咩人排隊,同埋質素都唔錯,不過今日有小小失準。我地叫左好多款壽司,有紫菜包住既壽司都差左,主要應該係廚房放得太耐,塊紫菜都「臨」曬,好影響賣相同觀感,即係唔係新鮮整,係一早整左放入雪櫃/轉左唔知幾多個round果D。另外,大滿足既$10赤海蝦好腥臭好唔新鮮,好似食緊坑渠D垃圾咁。同樣係$10既三文魚腩好薄,仲好大陣雪味。炸蝦卷入面既炸蝦一樣中左伏,似翻炸再翻炸咁,食落有一陣油「益」味。最後有樣好既係炸八爪魚,差唔多係食完曬壽司先黎,可能無咩人點,所以相對新鮮。炸粉少同入味,炸得都幾好食,但$37得4粒炸八爪魚,性價比低。甜品係會員送既泡芙,還可以啦。整體都一般,用呢個價錢食壽司都唔可以要求咁多。值得一讚既係呢間元氣師傅比較大方,每一樣既份量都相對較多,所以都會再試下既。

甜品係會員送既泡芙,還可以啦。

2017-09-26