2022-05-11 385 瀏覽
呢排見到啲人成日外賣呢間店既pizza返屋企食,一直都好想試,終於都輪到自己試。店舖是暗暗的,黑黑的,一入去有部遊戲機同鋼琴,等候入座時可以用來消閒。右手邊是一個透明的廚房,可以直接睇到入面既pizza製作過程,實在是有趣。1️⃣Summer of love 店鋪的主打,但試過覺得有啲令人失望😞煙肉好咸,咸到有啲苦澀,唔好同啲菠蘿分開食,如果唔係更加咸。啲肉丸味道還可以。個pizza既麵包部分中間比啲餡料浸到濕晒,變成左粉團既質地,包的外圍又太乾。2️⃣意大利白酒肉丸意粉意粉好食,每一條都好有咬口,有橄欖油味、芝士味、蒜味及少許辣味。意粉入面既肉丸入味彈牙,和意粉撈左一起時味道十分令人滿意。我覺得整體來說,價錢偏貴。pizza買一塊既話無繩,難拎。裝意粉個袋有啲似裝名牌啲袋,甚有格調。另外,唔知係唔係外賣,所以塊pizza既包底先咁濕,如果係既話,咁外賣就有待改善。呢款pizza唔岩我口味,下次可以試吓其他,可能其他口味會好味啲既。#motherofpizzas #summeroflove #意大利白酒肉丸意粉 #外賣 #pizza #spaghetti

1️⃣Summer of love
店鋪的主打,但試過覺得有啲令人失望😞

2️⃣意大利白酒肉丸意粉

外賣自取