2021-12-24
2021年12 月24日失望的平安夜晚餐一早book 位享有八折優惠$1888/位 兩人起地點易搵,準時到達。因為平安夜嘅關係,已經揀好咗食咩。所以一坐低,張凳都未坐暖啲野食已經送到😅環境相當逼夾😞前菜未到就已經上咗沙津,一個係羽衣甘藍一個冇介紹過係咩生果,除咗乾冰有睇頭開,味道正常,同一般嘅居酒屋冇分別第二味係佢哋嘅海膽杯,賣相一流👍🏽都幾好味,不過美中不足就係面頭嘅海膽呈現黑色,個感覺唔係好新鮮😞海膽杯都未食完就已經上兩個前菜加埋賴尿蝦蛋好味,另外一粒係海膽丸,成餐飯最好味係佢👍🏽因為沙律同埋海膽杯都未食完,無啦啦黎埋咗個賴尿蝦,食嘅時候已經凍咗😓可能本身好好味,不過因為凍咗嘅關係,味道唔算突出。亦食唔到鮮味😳嚟到全晚最期待嘅甲羅燒,都係失望而回除咗海膽份量足夠,蟹蓋上嘅餡有大量嘅洋蔥,食落口嘅感覺有啲似平時酒樓食嘅釀蟹蓋上面嘅和牛海膽卷,係相隔左唔知幾耐先嚟,期間樓面不停重複問我哋食咗啲咩,令到成餐飯嘅感覺直線下降😭期待已久嘅芝士焗龍蝦一睇就知道唔係焗出嚟最過分係炒竉咗嘅芝士都直接放上枱,咁嘅價錢竟然可以煮到咁嘅質素如果要講到全晚最失望嘅菜式一定係依個唔知乜乜炒飯,成個炒飯都係凍
失望的平安夜晚餐
一早book 位享有八折優惠
$1888/位 兩人起
地點易搵,準時到達。
因為平安夜嘅關係,已經揀好咗食咩。
所以一坐低,張凳都未坐暖啲野食已經送到😅
環境相當逼夾😞
第二味係佢哋嘅海膽杯,賣相一流👍🏽
海膽杯都未食完就已經上兩個前菜加埋賴尿蝦
蛋好味,另外一粒係海膽丸,成餐飯最好味係佢👍🏽
嚟到全晚最期待嘅甲羅燒,都係失望而回
除咗海膽份量足夠,蟹蓋上嘅餡有大量嘅洋蔥,
食落口嘅感覺有啲似平時酒樓食嘅釀蟹蓋
上面嘅和牛海膽卷,係相隔左唔知幾耐先嚟,
期間樓面不停重複問我哋食咗啲咩,令到成餐飯嘅感覺直線下降😭
期待已久嘅芝士焗龍蝦一睇就知道唔係焗出嚟
如果要講到全晚最失望嘅菜式一定係依個唔知乜乜炒飯,成個炒飯都係凍嘅,個蛋食落去好怪
最離譜係依個,個餐牌寫燒野菜,Are You Kidding me? 我都擔心自己嘅誤會,我已經向樓面查詢,佢同我講話依個係燒野菜🔥
之後仲有個乜乜冇味精海鮮湯,材料十足,但係估你唔到咁清,好似水一樣😂
最後食到過晒時,下一轉嘅客人又喺門口等,呢個甜品都冇乜心機食。。。
最後最後想講就係上菜嘅次序真係好重要,亂晒大龍,亂咁煮。在好味嘅菜式都會變得唔好食
最後埋單$3399 ,仲要八折左,唔會有下次
如果大家為咗個海膽杯嚟食,請三思!