2013-12-15 3071 瀏覽
今日心血來潮好想食大閘蟹,第一時間諗起鴻星,擔心供應期已過即時打去問,知道仲有得食即刻走去。點知差不多9點仲好多人等位,我地等左大半個鐘先有位。。個帶位亞姐又做到喊咁口,連執枱都做埋好肚餓即時叫左兩個$388 既大閘蟹餐,有兩皇一后同其他小菜。其實大閘蟹只是蒸熟就可食,只要是新鮮的基本都不會難食,全部是多膏的。。味道正常可是其他小菜就真係麻麻醉鴿-瘦得可憐,基本上得少少肉,而且無咩酒味,比起其他地方食的醉雞,醉豬手差很遠。。帶子粟米時蔬-(忘了小菜的名稱)基本上整碟菜都無味,娃娃菜,帶子同粟米都無味。。好難可以連娃娃菜都唔甜。糯米飯-普著通通,份量很少蟹粉蝦仁羹- 無咩特別,都係偏向無味紅荳沙- 最難食,一放入口苦既,好明顯煲燶左。。即刻叫待應。佢地聽到有燶味,另一個亞姐已經搭咀話頭先有人開火加熱就走左去無睇火所以燶了咁馬虎都得?不過個亞姐都即時換楊枝金露比的地,但仍然啖而無味-_-唔知係咪待應趕收工,極速咁上晒d菜。。一來又唔夠人,叫極無人應,食緊蟹時又催埋單。。搞到食得好唔自在,食食下又要除低手套比錢。。叫佢比返張單我地去海港城抽獎又比錯晒單。。。總結係成餐唔好食又食唔飽。。成間酒

可是其他小菜就真係麻麻

糯米飯-普著通通,份量很少
蟹粉蝦仁羹- 無咩特別,都係偏向無味
叫佢比返張單我地去海港城抽獎又比錯晒單。。。
總結係成餐唔好食又食唔飽。。成間酒樓又唔夠人招呼,我應該唔會再黎,幾失望。
2013-12-14