2011-10-07 52 瀏覽
用團購買了七張 coupon, 諗住之前嘅評語不太差, 便即管試試。當日分了兩個時段; 11:30 am - 1:30 pm , 1:30 pm - 3:30 pm , 我們揀了 11:30 am 嘅時段, 當然我同家人準時到場, 現場已經有食客坐低等緊 !我已經第一時間填左一張自選菜式俾埋侍應生, 如其他食評一樣; 都係小籠包、陽春麵、糖醋排骨、銀絲卷...之類 !同時間, 家人已經排隊攞出面 d 熱盤同冷盤, 但俾我印象最多是款款都有豆腐.... ., 我地食了兩 round 大約三十分鐘, 出面已經沒有任何食物, 問 d 侍應生, 佢地話等緊廚房整熱, 但好多都係冷盤喎, 我相信遲來嘅人已經冇野好食, 要等第二輪嘅熱盤同冷盤。 講番第一時間自選菜式, 一樣都冇出來, 開始知道餐廳原來用拖字訣, 令到每枱客係咁等, 等都等飽, 咁就好快兩小時喇 ! 又等了差不多十分鐘後, 先見有小籠包、鍋貼首先出場, 家人嫌小籠包太酸, 所以都冇再 order ! 即係話等了四十分鐘先開始有自選果 d 菜式食!至於佢嘅弄堂片皮鴨, 五十分鐘先開始第一輪, 我們七人只分到九件, 麵粉皮又

, 我相信遲來嘅人已經冇野好食
, 要等第二輪嘅熱盤同冷盤。
! 即係話等了四十分鐘先開始有自選果 d 菜式食!

至於佢嘅弄堂片皮鴨, 五十分鐘先開始第一輪, 我們七人只分到九件, 麵粉皮又唔同時間蒸出, 導致片皮鴨等皮, 之前有出過嘅麵粉皮又已經凍硬了
, 再問侍應生仲有冇得再 order 片皮鴨? 佢答 : 今天人多, 每枱都要分少少, 未必再有得攞
! 乜唔係日日同每個星期都有呢個自助午餐嗎?人多錢自然收多, 乜唔係應該多番 d 食材嗎?吓...乜係將人就貨, 下次真係好難再幫襯
!!!
總括 : 最有印象只係糖醋排骨, 豆漿
, 餐廳仲有個好為客人著想嘅概念; 每次 order 陽春麵都給客人環保; 三碗嚟兩碗; 兩碗就嚟一碗。
早一小時前嘅 order 嘅小菜, 臨走先至嚟
!!!
今次係我頂唔住寫嘅第一篇食評, 希望佢地改善下!

2011-10-02