餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2019-06-17 269 瀏覽
信用卡於店內被他人誤取。前線經理處理大方,Back Office CS(customer service) 莫名奇妙。#################上星期送父母上機,食完飯用信用卡埋單,久久未見職員交還信用卡,打算喺前台取回,先知道信用卡被遺失。家人因為擔心機場老鼠,所以立即報警。經理見狀立即替我打電話去card Centre cut 咭,確認沒金錢損失。亦向到場警察落了簡短口供。若半小時內,經理收到誤取咭嘅另一客人打電話嚟,清楚係一時取錯,虛驚一場。因為我嗰張信用卡有啲terms & condition, 所以呢幾日仲擔心緊補領有無問題。。。。。。之際。。。。嘅工作時間突然收到翡翠嘅CS來電,話抱歉,會檢討....(下刪數十字官方書面語)。我心諗:咁又點呢?你份工係CS, 你返工office hour打嚟我嘅office hour ,代你公司向我道歉。咁好喇,其實唔駛嘅,因為在場同事道咗歉,你再重複一次,我當我幫你完成你嘅JOB啦。然後再upupupup官方書面語。我心諗,有乜咁複雜呢,以後睇有無方法唔俾其他客人access 到另一個客人張咭咪得囉?!完。為咗無另一位香港人/旅客
信用卡於店內被他人誤取。
#################

家人因為擔心機場老鼠,所以立即報警。

我心諗:
然後再upupupup官方書面語。
完。

為咗無另一位香港人/旅客再驚餐飽,我向你哋代表講咗第二次,用我晏啲OT嘅時間協助你做埋你嘅工作。
(customer feedback )

咁好喇,因為仲返緊工,長話短說,
我問:咁其實你打嚟,除咗代公司道歉,嚟做乜嘢嘅呢?
答:呀,係我同事交代有咁嘅事件叫我跟進。

即係你返工嘅task1, 要獲得一個like?
還是覺得我需要社工多過專心對待自己份工?一係你可以幫我打去問我agent補領信用卡會唔會無咗reset舊咭啲terms呢?你係咪可以補返我失去嘅本月最後45分鐘同家人好好相處時間?你係咪可以un跳返我跳快咗嘅心跳呢?

唔會架嘛?!

咁其實你打嚟做乜?
聽你講嗰啲官方回應,好明顯連在場失咭嘅CCTV都未睇過,未了解清楚件事,未諗過SOLUTION, 就打電話嚟啦。

其實收到位CS電話之前,我係完全唔嬲嘅。

唉。。。真係好專業。。。😑嘅官。。。

經理姐姐,你提過嘅coupon唔需要俾我喇,用嚟資助你哋back office 員工陪訓, 可以有你一半嘅AQ,香港少幾位只說不做嘅人,更好。

#發夢系
  • 上海小籠包