2022-08-08 224 瀏覽
平時經過都無咩意慾入去幫襯,見間嘢話就嚟執就諗住試吓,食完先發覺太遲先發現呢間餐廳,整體感覺非常好。只係一入去坐低嗰陣,張檯上面有個神位喺度,擋住啲光,搞到有啲暗。茶方面就有菊潽同四季春揀,菊潽都唔錯,夏天好啱飲。我哋一行四人,諗住食得豐富啲,叫咗個炒飯同幾個點心,但點知樣樣都勁大份,最後都食唔曬。最推介係呢個蟹肉海鮮黃金炒飯,真係好好味,料足又大份,炒得非常香口。其次就係日月蝦餅,有啲薄餅feel但非常爽口彈牙,又係大大份。另外叫咗幾個點心,燒賣、牛肉……最特別係個排骨,仲有陳村粉墊底,其實就咁嗌一份已經等於一個飯嘅份量。食完真係覺得太遲先發現津城,埋單時同店員傾開,佢哋話老闆都有諗住喺南區附近搵位重開,希望真係開得返,到時一定會再去幫襯。
蟹肉海鮮黃金炒飯

排骨陳村粉&日月蝦餅