2018-08-25 1442 瀏覽
平時同朋友去飲酒,多數都會去中環蘇豪蘭桂坊或者旺角洗衣街。 今次轉場去咗旺角警署後面嘅太子酒吧街。同朋友行下睇下見到大部分嘅酒吧都係梳化+枱, 適合飲cocktail 或者食飯多啲, 最尾見到一間酒吧比較光猛同埋都係高抬高櫈, 似比較適合飲啤酒, 最後選擇咗呢間 叫做Hours 既酒吧。夜晚九點前仲係HH, 坐低咗之後, 侍應好純熟咁放低一碟花生,落order先黎一人一杯黑啤Murphy's, 朋友之後仲叫咗另外兩杯生啤, 我哋叫咗一碟小食, 芝士焗薯條。 薯條嚟到之後,見到啲芝士仲係g下g下咁, 證明係啱啱新鮮焗好, 一啖食落去好香口好野味, 以58蚊嘅價錢, 真係唔知喺邊度再搵到雖然係星期五, 但都唔算好滿場, 差唔多九點, 啲枱都係80% full。 酒吧環境都ok, 有三個大電視播mv, 有人食煙, 但係冷氣夠, 都唔會好烏煙瘴氣。