2012-07-25 329 瀏覽
睇完戲後, 行到洪橋位置搵食。無意中都會搵到好野^^ 舖頭細細, 好在等了15 MINS到就可以入座由於又係得兩個人關係, 試既種類都唔多第一個來的是黃咖哩雞+白飯 ($68) (白飯唔記得幾錢)很香甜,微辣, 椰奶十足, 煮好的雞肉滑嫩香醇,配白飯一流!泰式蝦炒飯 ($48) (有豬、雞、蝦選擇, 我選了蝦)上台時熱辣辣, 但味道一般, 有很多配料和蝦, 都幾大碟、夠份量! 但不夠乾身, 食落沒有炒飯的味道。所以之後都就咁當普通飯咁撈埋個黃咖哩食, 唔好O徒料!炸蝦餅 ($50)呢個漏單, 初初仲諗住用來送飯, 搞到食晒所有野先上.....個蝦餅都炸得幾香脆, 但對兩個人來說, 食咁多件太油膩了, 下次都不好叫龍眼冰 ($18)呢個味道仲淡過我平時自己冇加糖沖的龍眼水, 佢名副其實的龍眼"冰"。真係好多"冰", 我地見到隔離台先到的飲品咁多冰, 都已醒目咁叫少冰三色冰 ($18)椰汁+水+三色涼粉, 味道適中, 唔會太甜, 但如果多些椰味會更好!
睇完戲後, 行到洪橋位置搵食。
由於又係得兩個人關係, 試既種類都唔多
第一個來的是黃咖哩雞+白飯 ($68) (白飯唔記得幾錢)
黃咖哩雞
泰式蝦炒飯 ($48) (有豬、雞、蝦選擇, 我選了蝦)
泰式蝦炒飯
所以之後都就咁當普通飯咁撈埋個黃咖哩食, 唔好O徒料!
炸蝦餅 ($50)
炸蝦餅
龍眼冰 ($18)
龍眼冰
三色冰 ($18)
三色冰
門口開多張台招呼客人,但天氣咁熱,比我寧願等多一陣位坐入去食LU~
題外話/補充資料: 食物好好!但環境麻麻,有D迫。 同埋全程都有幾隻"烏英"不停飛, 好討厭!
黃咖哩雞
龍眼冰