2023-07-31
𝐋’𝐀𝐌𝐎𝐔𝐑| 太和高質法國菜 裝修豪華係太和既一間地鋪 附近有茶記小店但呢間高級餐廳就開係附近裝修奢華 門外邊係望唔到入去 係一塊霧化玻璃 關左門之後就睇唔到 呢個門幾特別有少少浪漫氛圍 座位闊而舒服有精緻的法國菜式同酒可以揀 我地選擇左lunch set: 前菜 + 餐湯 + 主菜 + 甜品 + 飲品🔶頭盤 蝶豆花木魚清湯鯛魚刺身 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫𝐟𝐥𝐲 𝐏𝐞𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐰𝐞𝐫 𝐌𝐮𝐲𝐮𝐒𝐨𝐮𝐩 𝐒𝐧𝐚𝐩𝐩𝐞𝐫鯛魚刺身十分新鮮 賣相好靚蝶豆花少少紫色 檸檬汁 又會變少少粉紅色 令到成個湯都好吸引賣相十分吸引 而食物味道食到鯛魚刺身既新鮮魚味🔶頭盤 波特酒釀葡萄 法式鴨肝凍 𝐅𝐨𝐢𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐬 & 𝐆𝐫𝐚𝐩𝐞 𝐖𝐢𝐭𝐡 𝐏𝐨𝐫𝐭 𝐖𝐢𝐧𝐞鴨肝係十分濃郁 係濃縮曬鴨肝精華 每一啖都好好味除左鴨肝 仲有唔同既水果清新一下個味道但鴨肝十分出色 新鮮既濃郁🔶餐湯 雜菜湯🔶主菜 傳統法式鵝肝牛柳有一片半煎炸既鵝肝 鵝肝味道十分香鵝肝味道夠曬鮮甜 而且煮得岩岩好牛柳叫左5成熟 真係做到牛肉味道十分濃郁層次豐富🔶主菜 法式香料烤龍蝦尾海鮮洋薏米飯有一個龍蝦尾 龍蝦尾十分鮮甜有海鮮味 薏米飯十分特別 粒
係太和既一間地鋪 附近有茶記小店
🍴整體評價:
推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 大埔大埔太和路15號太和中心地下38號舖
付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 八達通 銀聯 微信支付 OpenRice Pay