2017-09-16 345 瀏覽
今晚又同家人一齊食飯,因為大家都懶啦,而且係天水圍都唔知食乜,所以係屋企樓下事但揀間有位既餐廳就入左去。其實晚市都好full,香港人係鐘意食泰菜的~裝修就都唔錯,無乜特別,環境係乾淨既,座位都算坐得闊落既,仲會播泰文歌tim~~因為大家都肚餓啦,泰國野又黎黎去去都係個d,所以即刻落單唔洗諗呀生菜包要大讚!!好好食!!好香魚露味啦又唔會太咸,不過呢就略嫌有dd辣。但係個味真係好味的!而且仲有好多塊生菜,肉碎份量又多,就算幾個人分都唔會食到唔夠喉。半隻海南雞~去左骨既啖啖肉,不過就略嫌隻雞有dd 肥。但係除左呢樣都無乜唔妥,幾好食,半隻雞個份量都唔少。講下個醬先,辣個醬同埋個薑蓉都正路,但係個黑色既醬原來唔係豉油黎,唔知餐廳加左d 乜野呢?又唔似海鮮醬既味,但係又有d 酸酸甜甜,總之就怪。蒜蓉炒通菜呢d 大路野無咩值得講,但係係好味既!呢個咖哩好似叫馬沙文咖哩(?),揀左豬。但係佢味道真係普通。因為佢d 豬肉只係烚熟左放返入d 咖哩入面,咖哩又略嫌太椰奶味重,唔岩我口味。金邊粉酸酸甜甜咁,好味 而且賣相都好好黎個大合照啦!以後即慶想食泰菜都唔需要刻意出去元朗食了~~

其實晚市都好full,香港人係鐘意食泰菜的~

生菜包

生菜包要大讚!!

海南雞半隻

半隻海南雞~

蒜蓉炒通菜

蒜蓉炒通菜呢d 大路野無咩值得講,但係係好味既!

咖哩豬

炒金邊粉

金邊粉酸酸甜甜咁,好味
 而且賣相都好好

黎個大合照啦!

以後即慶想食泰菜都唔需要刻意出去元朗食了~~
2017-09-10
生菜包