2017-03-01 371 瀏覽
天氣凍凍地除左係張床外,最好就係打邊爐或者韓燒,今晚我同小b就去左食韓燒~~~是夜去左呢間係尖咀既韓燒,店舖分室外同戶外區域,室內係電爐,戶外係炭爐,各有各好喇,我就怕凍就揀左室內坐低後就一輪旋風式點點點想健康就可以好似我咁,先食沙律菜,咁就無咁大罪惡感,呢度既沙律都算新鮮多汁,菜咬落好脆,口感好清新!個醬係日式芝麻醬黎,甜中帶微咸,好開胃緊隨就係主角開場時間,燒燒燒肉開始喇,燒羊架、牛舌就係我既最愛,放在爐上輕燒兩吓就食得,一陣後就已經滲出濃濃肉香;肉質鮮嫩,口感豐足,脂肪比例恰當,食在口中很是滋味~食過燒肉開左個胃後,就到食刺身時間,咩都鍾意食既我就揀左三文魚、八爪魚、帶子、北寄貝、甜蝦等,食在口中很是鮮味又爽甜後黎仲追加左伊賀盛盒拼盤,牛小排雪花分佈適中,每口都好juice,啖啖肉啖啖香!爆LIKE食海膽既我最後都係忍唔住叫左板海膽來食,份量正常,色澤金黃而有彈性,口感QQ又滑,用紫菜捲包著來食就是好享受~最尾再食埋Movenpick 雪糕真係大滿足呀~~~~~
麻醬沙律

坐低後就一輪旋風式點點點
燒羊架 牛舌
刺身
伊賀盛盒拼盤
海膽
Movenpick 雪糕
最尾再食埋Movenpick 雪糕真係大滿足呀~~~~~
2017-02-28
麻醬沙律