2019-09-15 2441 瀏覽
今日諗住行過天后食食開個間台灣野個陣, 見到新開左間叫馬祖又係食台灣野架喎!而且個裝修睇落唔錯, 門口有menu望左兩眼見價錢唔貴就入左去見到依度用養生湯為主, 款款都好似好好食咁, 醉雞湯又想試, 麻辣湯又中意, 結果揀左蕃茄麻辣牛肉湯麵Latte雪香午餐同下午茶時間只係加4蚊就有依個特飲, 好抵呀勁大杯, 面頭有燕麥, 推介蕃茄麻辣牛肉湯麵一黎到就聞到好香既味道, 估唔到咁大碗, 好似全部野都king size咁, 連個蘿蔔都大舊過人, 湯底有碎蕃茄, 芫荽下有紅棗紀子同埋少少中藥材, 所以成個湯都好香藥材湯味, 而蕃茄味同麻辣味亦mix得好好, 成個湯底好濃郁又好夾好有層次, 超好味! 牛肉大舊有成3, 4舊, 唔會好柴因為唔係全瘦肉, 脂肪比例ok所以食落都幾腍身而手工麵可以話依2蚊絕對值得加, 麵質爽口之餘唔易斷, 口感好好, 掛湯能力唔錯, 加分食到好飽, 我諗依個份量對普通食量既女仔黎講係多左d, 男仔食都一定滿足! 但真係好好食, 如果兩個女仔黎食可以試下叫個麵加個小食share啦

Latte雪香

蕃茄麻辣牛肉湯麵