餐廳: 輕時光
資訊:

好耐無寫食評同大家分享吓近日飲飲食食,今次要介紹位於天后嘅小店,成日行過都想買嚟飲嘅take youe time,但可惜人太多,今次終於有機會可以買嚟試吓,確係十分推薦!!同男朋友一人買咗一杯,分別係:紅肉火龍果優格果昔藍莓桂花烏龍優格蓋茶紅肉火龍果優格果昔味道淡淡清甜,飲得出無加糖水唔係死甜味,加埋優格令味道帶少少酸,飲落好清新,而且打卡亦一流,咁足料HK$36一杯價錢十分合理呢。另一杯藍莓桂花烏龍優格蓋茶出奇好飲,飲得出淡淡桂花烏龍茶底,仲有藍莓嘅清甜,一讚係兩者味道好夾,飲落好fresh好舒服,啱哂夏天解暑,而且面層用咗yogurt取代一般嘅芝士奶蓋,所以完全唔膩,意料之外咁match同好飲。加上成間店好igable,好多打卡位影靚相話咁易,由於我太鍾意飲,決定行過會再買,因為好多款口味都想試試,推介大家可以試試。
好耐無寫食評同大家分享吓近日飲飲食食,
今次要介紹位於天后嘅小店,
今次終於有機會可以買嚟試吓,確係十分推薦!!
藍莓桂花烏龍優格蓋茶

同男朋友一人買咗一杯,分別係:
紅肉火龍果優格果昔
紅肉火龍果優格果昔味道淡淡清甜,飲得出無加糖水唔係死甜味,
加埋優格令味道帶少少酸,飲落好清新,
而且打卡亦一流,咁足料HK$36一杯價錢十分合理呢。

另一杯藍莓桂花烏龍優格蓋茶出奇好飲,
飲得出淡淡桂花烏龍茶底,仲有藍莓嘅清甜,
一讚係兩者味道好夾,飲落好fresh好舒服,啱哂夏天解暑,
而且面層用咗yogurt取代一般嘅芝士奶蓋,
所以完全唔膩,意料之外咁match同好飲。

加上成間店好igable,好多打卡位影靚相話咁易,
由於我太鍾意飲,決定行過會再買,因為好多款口味都想試試,
推介大家可以試試。
2020-07-11
5 分鐘 (外賣自取)