2010-07-06 7 瀏覽
天氣極度炎熱的一個星期日, 行到差不多要中暑之際, 同太座兩個"鼠"左入toast box X 三巡雞飯店食少少野同飲野我地唔係好肚餓, 兩個人share 一份海南雞飯餐, 加錢有個鹵水拚, 另外仲叫一件加央多食, 餐跟檸茶走甜海南雞飯的水準很普通, 飯沒有雞油味, 只有些少咸咸地的椰油, 唔算好香, 雞肉雖然起了骨, 奈何雞味欠奉, 點雞的醬汁就可以, 不過薑茸都唔夠香鹵水拚盆就災難了.. 豆腐好硬, 而且淡而無味, 怎可以稱得上鹵水? 吃了一舊便放棄, 鹵蛋都係硬的, 仲乾爭爭.. 成碟鹵水都唔掂反而多士有水準, 麵包的口感好好, 中間的加央就夠香椰子味, 正!好想俾喊佢, 但係今次真係個多士save左佢

好想俾喊佢, 但係今次真係個多士save左佢