2020-01-27 533 瀏覽
今日想食粥。剛好遇到就想試一試。這間粥店應該比較新。平日都唔太多留意到。睇完餐牌其實都有啲驚喜。因為選擇好多。價錢都算合理。當然價錢再平啲就更開心啦⋯⋯我和朋友K今日點選了兩碗粥和一個油炸鬼兩碗粥都係生滚粥-1-滑雞肉片粥2-腸粉粥滑雞粥那些雞一點都唔滑。雞的頭頭尾尾。骨比肉更多,沒有雞的鮮味。那些肉片就更差。沒有任何味道。食落口感好「老」。都算大碗和足料。不過如果再重新選擇我應該唔會食這個。腸粉試過就不過不失。有點可惜的係油炸鬼太細。佢可以和你搵剪都幾好。油炸鬼都真係幾好食。就算凍咗都保持水準但太少了⋯⋯根本唔夠食⋯我哋還點了一杯豆漿。都幾好飲唔太甜^ ^這間粥店應該會再試。不過應該唔會再點雞粥。可能會試吓其他貴價款!例如:魚腩、豬膶⋯這些在其他粥店未必有,和就算有都會買得比較貴的粥款。

我和朋友K今日點選了兩碗粥和一個油炸鬼
兩碗粥都係生滚粥-
1-滑雞肉片粥
2-腸粉粥
我哋還點了一杯豆漿。都幾好飲唔太甜^ ^
2020-01-23
$39.5 (晚餐)