2019-09-19 961 瀏覽
其實我都成日喺尖沙咀食飯,但真係一次都未見過呢間餐廳。依間餐廳係喺樂道,iSquare附近,但平時行過都唔係好發覺。今次係朋友帶我嚟呢度食飯先第一次嚟,佢嘅鋪頭唔係好大,都係得十幾個位到。但因為我哋早嚟,所以一入去就有位坐。呢到主打都係食港式家常菜,有飯有麵揀。佢一個lunch set有麵、小食、湯或者嘢飲,盛惠$59,不過我轉咗做公仔麵,所以就要加多$3。今日就揀咗食酥炸鯪魚球公仔麵,小食方面我揀咗食滷水雞翼,同埋飲中湯。去counter買完嘢食之後佢係會送過嚟你個位嗰度,都幾貼心。想講個酥炸鯪魚球係超級大粒,仲要有三粒。我食得出佢係啱啱炸起,因為係好脆同埋熱辣辣。至於個滷水雞翼,我就覺得佢唔夠淋。要讚下嘅就係佢個老火湯,今日係西洋菜湯,真係好似屋企嘅味道咁,完全唔覺得係味精湯,飲落去好舒服下次再嚟我一定會試吓其他嘢食,同埋再飲佢個湯。

下次再嚟我一定會試吓其他嘢食,同埋再飲佢個湯。