2013-08-31 8161 瀏覽
如果熟悉油尖旺區都知道大角咀都算半個舊區,但呢幾年真系變左好多,印象最深刻就系市政大廈既落成,然後附近又起左兩棟酒店。今次我就去左位於大角咀新起冇耐既九龍珀麗酒店,因為友人有優惠券,加上價錢又唔貴,一時無妨!晚上自助餐系六點半開始,一般都需要預約!餐廳位於酒店2樓,以白色為主,望落好新凈,好舒服! 好快有人帶你埋位,就可以出去搏殺了! 好好彩,呢排佢地有即開生蠔啊!有澳洲蠔同法國蠔揀!一次最多每樣兩隻。其實好易分,大隻的就系澳洲蠔,細的就系法國蠔!而澳洲蠔就鮮甜易入口同爽口的,正啊!法國蠔就海水味重的,會咸的!好快就食左成打落肚!  另外仲有刺身食,雖然間間都差唔多,但三文魚刺身切到好厚,肥美又新鮮,必食啊!我們又夾左的蟹腳食,中規中矩,仲意海鮮又唔怕食到成手殼既要試下!佢地亦有好大舊燒牛肉,你要佢會切比你,然後加pat芥末系隔離 同淋燒汁系上面。講真味道都ok,一的都唔un,雖然的肉系粉紅色,但系熟架啦!食到呢度都飽飽地啦,就出去望下有咩食.....其實仲有好多野食,如沙律,炒飯,魚,天婦羅,意粉等等對於一個女仔來講,甜品系生命中最重要既野食之一,所以最後就留番個肚食甜品啦!以

好快有人帶你埋位,就可以出去搏殺了!

澳洲蠔
法國蠔

刺身
凍盤區

甜品
以咁既價錢來講,呢度樣樣甜品都好好食架,我就最中意焦糖燉蛋啦,焦糖好脆,燉蛋好香好滑! 我食左起碼3件

其實友人仲特登落order 叫師傅另外整左個cake 俾我們! 如果你們有人生日,可以另外order cake 架!
芒果拿破崙
呢個真系不得了,個賣相已經值100分! 一食落去真系好吃到叫出來,哈哈哈!因為真系唔知原來甘好食, 芒果全部都系甜架,加埋的custard 同勁脆既酥皮,真系完美既享受,好食過出面的連鎖蛋糕店! 我地就算勁飽點都要食埋個cake!

唔好話我煩,雖然香港有好多酒店自助餐任你揀,但呢個價錢絕對系物超所值(唔洗3舊水)!無論系服務,潔淨度,食物衛生同質素,我都認為系值既!有機會真系要來試下啦!

2013-05-29
生日