2020-12-01 356 瀏覽
原本諗住上個禮拜試呢間 點知原來星期六日唔開 同埋知道佢地做埋今個禮拜五就結業 所以今日就走去試下 自己就完全無食過擂茶飯或麵 食完覺得幾特別 味道都算唔錯擂茶飯(細)配煎釀豆腐 $50老板會響你面前將擂茶倒落啲飯度🍃🍚擂茶湯底幾特別 有淡淡嘅茶香味 而且浸咗一段時間 啲飯會更加入味 而且配料都唔少 例如有豆角 乾豆腐等等 整體味道都唔錯👍份煎釀豆腐好好食🤤平時啲豆腐冇咩味 比較清淡 但係呢間小店整得好入味 而且煎得好香口 正吖🥰擂茶上海麵(細)配滷水牛展 $54擂茶味道同上面擂茶飯介紹差唔多 上海麵都整得淋身 不過會覺得擂茶飯好食啲份滷水牛展都整得唔錯 幾好食😋不過份量就比較少咗啲擂茶蕎麥麵(細)配韭菜餃 $48反而蕎麥麵相比之下冇咁好食 因為吸唔到擂茶嘅味道 感覺上爭咗少少咁韭菜餃整得麻麻地🥟因為上面嘅米漿整得太燶 而且之前有食過更加好食餃子 所以就覺得普通咗啲

擂茶飯(細)配煎釀豆腐 $50
擂茶飯