2022-03-15 277 瀏覽
大角咀越開越多小店,今次到訪呢間小島料理煮打慢煮牛丼,仲有豬肉塔可飯、咖喱雞飯同埋壽喜牛丼。鋪頭細細,座位唔算多,黎到都等左陣先有位。見到佢地一路接外賣單,都好受歡迎。要留意如果黎食既話最好唔好太遲🤭佢一遲左好多嘢都會賣曬,遲左黎既話就未必食到想食既野la。好似我地見到隔離枱坐低果陣,店員已經同佢地講得翻壽喜牛丼同埋咖喱雞飯。1⃣️慢煮西冷牛丼(小盛)($60)牛肉顏色粉嫩,配埋生蛋同埋乳酪醬,賣相一流😍個飯本身已經有啲燒汁,甜甜地,再篤穿個蛋黃撈飯食,好正~另外乳酪醬酸酸地,感覺幾清爽幾特別。呢度既慢煮牛丼主要有兩款牛,有西冷同埋肉眼揀,西冷重肉味啲,同埋食落有彈性啲。呢度既牛肉份量都幾多,即使係嗌左最細既size都有好多😋慢煮既牛肉嫩得黎肉味重,配埋翠玉瓜、生菜絲,就咁一個牛丼都已經可以食得好滿足👍  另外每個丼飯都有跟前菜同埋餐湯,前菜係牛蒡,醃得好好食~甜甜地食落好爽口。餐湯就賣曬,轉左綠茶比我地。  2⃣️慢煮牛板腱牛丼(小盛)($75)餐牌上面係冇牛板腱既,好似都係每日限定供應。牛板腱食落會更加有油脂感,加埋用慢煮既方式調理,唔洗點咬塊肉啲油脂感已經係口腔內湧出🤤個人鍾意呢款多過西

1⃣️慢煮西冷牛丼(小盛)($60)

2⃣️慢煮牛板腱牛丼(小盛)($75)
餐牌上面係冇牛板腱既,好似都係每日限定供應。牛板腱食落會更加有油脂感,加埋用慢煮既方式調理,唔洗點咬塊肉啲油脂感已經係口腔內湧出🤤個人鍾意呢款多過西冷牛,不過真係兩款各有各既風味,黎到既時候可以同朋友嗌唔同既share~咁就兩款都可以試到😚
慢煮西冷牛丼
慢煮牛板腱牛丼