2022-08-14 235 瀏覽
呢間都算係隱世餐廳🍴因為位置唔算容易搵☺️唔係朋友推介我都唔知呢度有間咁用心經營嘅餐廳☺️老闆對食物製作及客人評價都非常重視,亦會主動介紹每道菜色,令我覺得得到一個貴賓式既招待😍因為好想俾更多人知道,所以分享俾大家❤️佢哋屬於小店經營,地方唔大,但係都算坐得舒服😌最重要食物質素有保證👍🤤🤤👍黑松露野菌忌廉湯黑松露味道超級香濃,再加上湯面舖滿香脆麵包粒,配合濃郁嘅忌廉湯,超滿足😋是日餐湯紅湯飲落酸甜惹味,配上芝士及米型意粉,更加豐富左湯既口感👍幾新鮮😍西班牙酥炸羊肋骨平時我對羊肉非常抗拒,因為好怕羊肉既羶味,但係朋友話呢款必點,佢上次食過覺得好正🙌上到枱擺盤非常精緻,職員告知芥末醬汁是自己店舖調出黎,食用羊肋骨時可先品嘗未有沾上醬汁,其後再試沾上既分別🤭我想話未點醬嘅羊肋骨非常香脆,我都察覺唔到有羊羶味;點醬後味道更加出色👍🤤🤤北海道墨魚汁意大利飯一上枱見到個擺盤已經好靚🤩平時出面食開嘅意大利飯好少用墨魚汁製作🤩🤩🤤🤤唔知佢哋個飯底加入菜定瓜粒,估唔到食落都好正👍仲中和左意大利飯既膩感👏西班牙杜洛克豬鞍扒呢個豬鞍扒勁厚肉,扒面上放上原粒無花果乾,入口帶有少少🤏甜甜嘅味道,而且肉質爽嫩😝😝不過我
因為好想俾更多人知道,所以分享俾大家❤️

黑松露野菌忌廉湯

是日餐湯

西班牙酥炸羊肋骨

北海道墨魚汁意大利飯

西班牙杜洛克豬鞍扒
呢個豬鞍扒勁厚肉,扒面上放上原粒無花果乾,入口帶有少少🤏甜甜嘅味道,而且肉質爽嫩😝😝不過我覺得如果佢地可以加多少少🤏鹽粒調味,會更加惹味😋😋
另外仲要一提,佢哋伴碟嘅金菇天婦羅,令人回味無窮👍👍新增一個小食,供客人單點,我諗都會好受歡迎👏👏🙌🙌
佢哋午市仲有set lunch更加抵食👍

📌 易食 (大角咀)
大角咀角祥街31號地舖

#高質西餐廳 #隱世餐廳 #大角咀美食 #必食推介 #用心小店 #羊肋骨 #豬鞍扒 #北海道墨魚汁意大利飯 #相機食先 #foodie #hkblogger #globaleats #teamhappyfoodies #restaurant
2022-08-11
  • 北海道墨魚汁意大利飯