2016-08-10 617 瀏覽
係元朗食飽飽晚餐四出搵下甜品食係漫無目的既情況下 見到呢間甜品店既裝修幾得意全部都以鈕來design..而且色彩好colourful大大粒鈕為logo入到餐廳內 牆身都是好多色彩繽紛既鈕 連吊燈既燈罩都是好多鈕menu我地點左杯凍既蜂蜜桂花茶 好特別 不斷有好多煙向上升 好夢幻既感覺 不停噴煙既同時 杯中既花瓣都不斷上上下下飄浮 好似個水晶球咁我們都影左好多相 因為太得意了杯野味道好滋潤 有好重既蜂蜜味 入面有好多好多桂花花瓣 桂花味都好重我係香蕉迷 所以點了呢款以香蕉為主題既甜品造型好吸睛連碟上伴碟既焦糖香蕉,香蕉片上都有一片焦糖脆片 香蕉加上甜甜既焦糖 口感同味道都幾得意朱古力核桃brownie,帶點林身既蛋糕 有好重既香蕉味, brownie上淋有濃濃既朱古力醬,朱古力配以香蕉brownie...口感同味道不錯香蕉芭菲。。有大量既香蕉蓉 香味十足這個造型好似係森林中 有塊樹木上有兩件磨菇 磨菇由蛋白脆餅配以白朱古力黑松露醬造成我冇諗過黑松露都可以做成甜品而且黑松露味十分香 我愛把一點點的松露醬加到蛋白脆餅來食,蛋白脆餅甜甜,混入了黑松露醬來食可中和一下蛋白脆餅的甜味感覺幾得意 好
係元朗食飽飽晚餐四出搵下甜品

我們都影左好多相 因為太得意了
燒焦蕉杯
我係香蕉迷 所以點了呢款以香蕉為主題既甜品
造型好吸睛

香蕉芭菲。。有大量既香蕉蓉 香味十足
小糖鈕森林
這個造型好似係森林中 有塊樹木上有兩件磨菇
磨菇由蛋白脆餅配以白朱古力黑松露醬造成
我冇諗過黑松露都可以做成甜品

感覺幾得意 好似食緊脆脆既菌類一樣
除外仲有個橙香燉蛋甜品
有點點橙絲,焦糖脆蓋及燉蛋
燉蛋好濃蛋味 可以隨自己口味喜愛加上橙絲和焦糖相配
由於我本人不太愛橙味 所以我多以焦糖配蛋來吃

脆脆的焦糖配濃蛋味
這兩款拼盤都不錯 因為一次過可食到多款甜品 下次再來都希望能一試
是日食了差不多200元,雖然比一般甜品店貴些,但甜品充滿驚喜 而且店員都很用心介紹每款甜品既特色與食用既先後次序
2016-08-09
$100 (宵夜)
蜂蜜桂花茶
燒焦蕉杯