2022-10-21 315 瀏覽
🏠歸田園居 Espace Elastique 嗰日放假入咗大澳,周圍行,行咗成日,隻腳好攰又肚餓就決定搵間餐廳食下飯。 一開OpenRice見到有好多都係中式餐廳, 所以就決定周圍再行下睇吓有邊間合眼緣就即刻Walk in入去食, 最後就入咗呢一間好似好有田園風格嘅餐廳😜 🍝黑松露蘑菇意粉 $118 一上枱就聞到超重嘅黑松露味😍😍意粉煮得恰到好處, 唔會太硬唔會太淋。份量都好 適當,唔算太多, 亦都唔會少到令你覺得一啖食晒。 味道上,我就會形容係淡淡的黑松露味,配上有啲乾嘅本菇加意粉, 但係所有材料都好足料,所以總括來講係好食嘅!清左碟! 🍕水牛奶芝士基本薄餅 + 西班牙辣肉腸 $93 呢個Pizza係比起其他Pizza更加薄,老闆話係墨西哥餅皮當做pizza皮, 所以佢哋嘅Pizza皮就好似零食咁薄~再加上番茄醬、 帕馬森芝士(超級拉絲😍😍)、番茄片,當然 仲有我加嘅西班牙辣肉腸, 一啲都唔會油膩,因為個pizza餅底真係好薄! 推薦 推薦! 🍋檸檬特飲 $48 呢個係嗰日好熱,坐低好想飲凍嘢,所以叫嘅一個item,聽說係用青檸做底,所以感覺上都幾refreshing! 值得一試!
🏠歸田園居 Espace Elastique
🍝黑松露蘑菇意粉 $118