2017-10-15
我們教會附近,從前只得泰菜,現在成個九龍城好似聯合國咁,最近對面見到一間日本野睇吓漁吉餐牌主力係食丼我二話不說就揀咗比目星鰻丼 $158專業地連玉子都印着漁吉個名,一啖食咗你,甜甜嘅玉子。以火炙過的比目魚,魚油十分香濃。兩條長過手掌嘅星鰻,真材實料,貨真價實,兩邊都炙得很香口,配合先甜嘅鰻魚醬汁,雖然有少少幼骨,仍然阻礙唔到我一啖魚一啖飯嘅衝勁仲有唔少蟹籽可以撈飯至於老公就揀咗漁吉特選丼 $188同揀老婆一樣佢真係冇揀錯 XD賣相真係攞滿分包羅萬有,果然係小店精選抵食過我嗰個丼好多啊!首先係最搶眼嘅赤蝦,鮮甜味美又彈牙仲有一條長長的星鰻。其次我一眼就望到佢最喜歡食嘅海膽同埋帆立貝,我都share左啲海膽嚟食鮮甜又唔腥白肉豚、櫻花魷魚、三文魚籽皆不錯。掛住食,忘記了喝一碗漁吉味噌湯,果然十分鮮美每人一個丼雖然好飽肚,食晒成碗飯係真係好飽肚。但個人就仍然有啲空虛所以最後都堅持加多一個邪惡雞翼 $38。超級脆口的皮,熱辣辣又 juicy 的雞肉一人一隻雞翼一隻雞腿食完就滿足晒啦!下次小組之後又有新嘅聚腳點了
睇吓漁吉餐牌主力係食丼我二話不說就揀咗比目星鰻丼 $158
專業地連玉子都印着漁吉個名,一啖食咗你,甜甜嘅玉子。
以火炙過的比目魚,魚油十分香濃。
首先係最搶眼嘅赤蝦,鮮甜味美又彈牙仲有一條長長的星鰻。
掛住食,忘記了喝一碗漁吉味噌湯,果然十分鮮美
下次小組之後又有新嘅聚腳點了