2020-09-30 822 瀏覽
好耐之前喺日本食過火鍋,一直念念不忘,今日經過呢間火鍋店,見到有沖繩期間限定嘅火鍋,只係$198可以食到日本阿古豬放題(90分鐘)就試吓佢啦!結果係非常非常滿意,本身我都唔係十分喜歡食豬肉,因為好多時呢一類連鎖火鍋店嘅豬肉都淡而無味、或者又鞋又韌。不過大將嘅阿古豬真係令人驚喜,入口有好香濃嘅豬肉味,厚度適中,唔會太薄但又唔會太韌,同我上次喺日本食嘅阿古豬一樣,食得返日本風味,真係好正!火鍋湯底我地揀咗「松葉蟹味噌湯」及「山葵鹽骨膠原雞湯」,呢兩款湯底都係期間限定㗎!松葉蟹湯底仲會配埋一份松葉蟹腳、蟹味好濃好鮮味,雖然份量唔多不過都足夠吊吓癮。推介!值得一讚係原來非常乾淨,而且枱面設計非常細心。一坐低店員解釋木架上邊係放膠碗,膠碗係用嚟攞出面的配料,而木架下面就係擺肉類,咁就唔會放到成枱都係!好抵讚!嘢食方面除咗頭先大讚嘅阿古豬,五花肉同埋雞肉都好出色,五花肉嘅脂肪比較多,入口好重油香味,好香口。雞肉出奇地非常滑嫩,我以前係唔會食火鍋嘅雞肉,今次竟然食晒!出邊可以拎嘅配料選擇都好多,有火鍋配料,亦有熟食。我哋試咗個沖繩式木魚燒苦瓜,好有日本風味,好食。有一種返雞蛋亦都係非常抵讚,唔係咁多

山原島阿古豬

五花肉

出邊可以拎嘅配料選擇都好多,有火鍋配料,亦有熟食。我哋試咗個沖繩式木魚燒苦瓜,好有日本風味,好食。有一種返雞蛋亦都係非常抵讚,唔係咁多餐廳會有提供。仲有幾部窩夫機俾客人自制窩夫,好適合下次帶女女嚟玩,不過食得太飽都食唔到窩夫了!飲品種類都算多,有汽水、有樽裝飲品、亦有熱飲供應。雪糕就有朱古力同抹茶口味,旁邊有啲toppings可以加落去一齊食,不過我哋都冇食到,因為真係好飽。
沖繩式木魚燒苦瓜
日本雞蛋
自制窩夫

總括嚟講,係日式火鍋店,大將係好高質,而且價錢亦都唔貴,性價比非常高。如果帶埋小朋友嚟食,仲會好開心添!
飲品放題
自助雪糕