2020-12-13 80 瀏覽
深水埗一向係美食既寶藏!去唔同既橫街窄巷都會搵到好野食今次搵到呢個特色火鍋店朝早食點心夜晚打邊爐+有刺身+霓虹燈裝飾最近天氣開始轉涼 店員好貼心推介冬日特色鍋底揀左個冬蔭功羊腩鍋 100分推介😍將我最鐘意既邊爐同羊腩加埋合體🙆🏻‍♀️一放落黎有少驚訝因為好足料!冬蔭功揀左小辣 有少少椰香味羊腩已經都淋曬 舖頭仲有提供埋腐乳🤤呢個刺身又係另一個驚喜😍原條魚上非常大盤 仲要新鮮到條魚個口仲郁下郁下🤣 點少許豉油就出到個鮮味 由於餃同丸都有太多選擇,所以2樣都揀左四拼🤣岩曬選擇困難症既我 一次過試曬咁多隻味🤤四拼餃可以話係2款特色同2款平凡特色既係韭菜餃黑松露餃 2款一咬落去個味就成個口都係但平凡既水餃皇同鮮蝦雲吞都唔簡單 😆原隻蝦脹卜卜咁包係入面,食入口大滿足!手打丸都非常有特色,賣相排得靚靚!值得highlight 係墨魚丸同豬肉丸,墨魚丸有包埋墨魚粒,帶到個味又彈牙,鐘意呢個原果多過加埋黑松露(可能因為個餃已經surprise 左😆)豬肉丸都係鬆軟唔會實🤓呢個桂花糕可以話係半個隱藏餐牌!佢係係點心紙個面,唔係店員推介都唔知 (因為我地打完邊爐太飽想食d清清地甜品但火鍋給紙個邊既甜品都有少
深水埗一向係美食既寶藏!去唔同既橫街窄巷都會搵到好野食
今次搵到呢個特色火鍋
朝早食點心夜晚打邊爐+有刺身+霓虹燈裝飾

最近天氣開始轉涼 店員好貼心推介冬日特色鍋底
揀左個冬蔭功羊腩鍋 100分推介😍
將我最鐘意既邊爐同羊腩加埋合體🙆🏻‍♀️
一放落黎有少驚訝因為好足料!
冬蔭功揀左小辣 有少少椰香味

特色既係韭菜餃黑松露餃 2款一咬落去個味就成個口都係
自家製四拼餃

招牌四寶丸
黑松露墨魚丸

呢個桂花糕可以話係半個隱藏餐牌!佢係係點心紙個面,唔係店員推介都唔知 (因為我地打完邊爐太飽想食d清清地甜品火鍋給紙個邊既甜品都有少少飽肚)😆
食落去有少少桂花味,唔會太甜,refreshing 番邊爐既濃味🤤
桂花糕
冬蔭功羊腩鍋