2023-01-18 6939 瀏覽
天氣又轉冷了,除咗打邊爐之外,韓燒往往係另一個好選擇,來到了「平昌」。餐廳位於兆萬中心,相當就腳,店內環境寬敞,估唔到平日六點黎到,都已經半滿,同一般韓燒店好唔同,呢度嘅抽風做得好好,無乜油煙味,咁就唔使驚食完之後個身成陣味啦。晚市有三款套餐可以揀,最後揀咗較多嘢食嘅世子御膳。入座後店員先送上一籃生菜,用黎包燒好嘅肉食,仲可以無限添,非常有韓式風味。呢度嘅肉款式眾多,豬、牛、雞同海鮮都有,個人比較推介牛西冷,原塊西冷唔太厚,有香濃牛味,仲有好多肉汁;牛舌夠薄,每邊燒十秒就食得,入口好爽。豬方面就覺得辣味豬大腸最為有特色,入口多汁之餘,辣味亦十足,食得非常過癮。另外雞腎及雞軟骨口感爽脆,一串串食得非常方便。餐廳亦有唔少韓式熟食,試咗炸忌廉蟹肉薯餅及韓式炸雞,即叫即炸相當好味。有嘢食又點可以冇嘢飲呢?呢度嘅飲品全部都係自助形式,主要都係韓式罐裝飲品,另外仲有啤酒添,食住燒肉飲冰凍啤酒份外過癮。Follow餐廳IG仲可以任食雪條添,真係大滿足。

晚市有三款套餐可以揀,最後揀咗較多嘢食嘅世子御膳。

Follow餐廳IG仲可以任食雪條添,真係大滿足。

2023-01-17