2020-10-01 1449 瀏覽
近排又想起旅行時嘅開心快樂,相信還有一段日子先可以外還,唯有去一個可以任飲任食嘅地方食過夠,一次過食餐好選擇最靚嘅日本國產黑毛和牛盛合,有無限添加嘅牛肉味道濃郁嘅黑毛和牛牛肩肉,肥美嫩滑黑無和牛三角腩,配埋個新出嘅忌廉南瓜湯底,內裡還有長腳蟹,湯底濃郁新味!落單後立即出去自製炸物,出面款式多,我就選擇了火腿、燒賣、香腸跟步驟完成,食物沾上炸漿後再加上小小米糠放入爐內炸,不消一會美味香脆嘅炸物就上枱,個炸漿調得十分好,唔會覺得太厚身,薄薄一層外脆之餘內裡食物亦十分香口好味,在火鍋前嘅小吃!而湯底上枱同時店員亦將本餐嘅食物一齊上枱,主力嘅黑毛和牛就係今晚嘅主角,其餘都可以一試,為了提升戰闘力,今次放棄了刺身,主攻食和牛為主,在盛合上見到和牛牛脂嘅分布完美,放入湯底一拖兩拖就已經可以入口,入口個陣肥美又濃郁嘅和牛真係令人十分喜悅,而相對跟餐其他嘅火鍋配料就真係唔夠這個質素嘅和牛味道!當然本身都唔差,每樣食物都十分新鮮,而丸丸都唔係食得太多,最後在雪櫃食埋雪米滋感覺十分滿足,埋單後還有杯movenpick 雪糕真係絕對超值!

最後在雪櫃食埋雪米滋感覺十分滿足,
埋單後還有杯movenpick 雪糕真係絕對超值!