2020-03-14 2335 瀏覽
我鍾意燒嘢食 但身為一個慵懶都市人🎧🛋 讀完中學以後 回顧自己出現燒烤場嘅次數 幾乎絕無僅有 興之所至 我選擇半自助燒烤 -🥩🍱吉列牛定食 ($148)吉列牛端上嚟 已經半熟狀態 可以直接食入口 我鍾意一邊食 一邊燒🔥到八成熟 燒肉嘅時候 油香肉香加埋熱力 撲面而來 日本烤爐發出滋滋嘅聲音 好有燒嘢食feel 食吉列牛嗰陣 記得點啲自家製嘅蛋黃芥末醬 同埋胡麻醬豆腐 清新口腔味蕾之餘 繼續作戰🎯-🍥🍛咖喱忌廉烏冬配牛肉 ($78)成碗烏冬 蓋滿密密綿綿嘅忌廉泡沫 賣相唔算吸引 誰不知 寶物在其中 烏冬煙韌有嚼勁 淡日本咖喱醒胃 牛肉以外 有洋蔥絲🧅同大白菜 清爽可口 忌廉泡溶化成為淡咖喱湯汁 吸啜烏冬入口嘅時候 唔會乾身 整體口感唔錯-🧈🍯🧄🐔牛油蜜糖單骨雞翼 ($65)呢個小食加咗蒜蓉 同平時食開嘅牛油蜜糖版本 味道稍有分別 牛油味淡咗 蜜糖香甜味照舊 加埋蒜蓉嘅微鹹微辣 鹹甜辣三種味道齊晒 味道層次豐富 誰也搶不了誰嘅風頭-🍠☕🧊紫薯牛奶咖啡 ($45)本來想叫汽水 見到隔離枱杯綠茶latte 賣相討好 於

🥩🍱吉列牛定食 ($148)

🍥🍛咖喱忌廉烏冬配牛肉 ($78)

🧈🍯🧄🐔牛油蜜糖單骨雞翼 ($65)

🍠☕🧊紫薯牛奶咖啡 ($45)

本來想叫汽水 見到隔離枱杯綠茶latte 賣相討好 於是叫一個紫薯口味試吓 凍latte分量充足 入口清涼 牛奶味綿滑 🥛當中滲出淡淡嘅紫薯味 幾得意 💞🥰 可以解渴解滯
📍旺角彌敦道726號17樓 Kobekyu吉列牛忌廉烏冬專門店
  • 吉列牛定食
  • Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼