今晚黎到呢間西餐廳, 佢嘅名氣非常大, 因為話說 Chef Nic 係有份參與菜式設計 餐廳雖然唔大, 但勝任有個落地玻璃, 俾人好開揚嘅感覺, 有一面牆身仲掛滿同明星嘅合照添黑炭黑蒜蓉包黑蒜係養生食品, 用黎整蒜蓉包味道變得甘甜, 少左蒜蓉本身比較霸道嘅味道。 麵包烤到外脆內軟, 而且食落去唔會過乾蕃茄水牛芝士沙律用蕃茄、水牛芝士、沙律菜, 再加入黑醋汁, 簡單好味又開胃焗鱸魚將鱸魚、帶子、大蝦、薯仔、西蘭花、車厘茄等新鮮材料用錫紙 & 牛油紙包住拎去焗, 令食材保留到佢地最原始嘅味道, 鱸魚大大件, 又滑好多汁, 大推大推酥皮黑松露 PizzaPizza 邊用上鬆脆酥皮, 材料加入青紅椒、蘑菇、水牛芝士、火箭菜、黑松露, 係零肉嘅 Pizza, 但又估唔到會咁好味, 黑松露 & 芝士完全溶合, 啖啖都係黑松露味, 非常特別Pink Guava有淡淡嘅番石榴味, 非常 RefreshLemonade清新, 檸檬味十足, 味道酸甜, 夠晒開胃

黑炭黑蒜蓉包

蕃茄水牛芝士沙律
用蕃茄、水牛芝士、沙律菜, 再加入黑醋汁, 簡單好味又開胃

焗鱸魚

酥皮黑松露 Pizza

Pink Guava
有淡淡嘅番石榴味, 非常 Refresh

Lemonade
清新, 檸檬味十足, 味道酸甜, 夠晒開胃
2019-10-28