2017-11-06 2198 瀏覽
間中都想食好野慰勞下自己,今次揀左呢間有得打邊爐又有得食日本野 ,1次滿足2個願望 。我地揀左2層海鮮塔 ,店員幫我地set 好左時間,蒸完會自動熄 。係等緊既時候我地就出去拎定野飲同打邊爐既材料,飲品櫃好多選擇。我揀左竹䉀水,好岩打邊爐清熱。唔少得既係刺身壽司 , 超推薦黑松露系列同火炙壽司,我叫左黑松露左口魚,黑松露味好香好夾,火炙壽司就好juicy 。另外仲有花之戀,係好肥美既三文魚啊。刺身淨係揀左三文魚同吞拿魚,都幾新鮮。我同朋友每人揀左一個手卷,mini size 唔怕會食到好飽,我揀左芥辣八爪魚,飯同八爪魚既比例岩岩好。食到差唔多個爐都熄左,代表已經蒸好海鮮啦。第1層有蠔,扇貝,好鮮甜,蒸既時候岩岩好,肉質好有彈性。連旁邊既蘿蔔同冬瓜都好入味。第2層有蜆,勝子,青口,同樣地好鮮,好想encore 蜆,因為粒粒都好甜啊。之後開始打邊爐,湯底充滿住海鮮味啊。 無論豆卜,響鈴,烏冬都索曬湯既海鮮味,係好新鮮既湯底。 另外我地都叫左啲燒物,有燒菠蘿,雞翼,仲有日本燒蕃薯,太多都影唔曬。燒菠蘿真係好甜係食到唔想停。另外個蕃薯仔燒完暖暖地,細細粒好過癮。燒冬菇都好香。其實食到咁上下已經
間中都想食好野慰勞下自己,
今次揀左呢間有得打邊爐又有得食日本野 ,
1次滿足2個願望 。

我地揀左2層海鮮塔 ,
店員幫我地set 好左時間,蒸完會自動熄 。

刺身淨係揀左三文魚同吞拿魚,都幾新鮮。

食到差唔多個爐都熄左,代表已經蒸好海鮮啦。

其實食到咁上下已經覺得好full , 但都係忍唔住要食埋甜品,出面有自助甜品bar 好多cake 仔揀, 雪櫃亦有啫喱布甸。但食完打邊爐熱熱地 ,我揀左雪糕。除左基本既雲尼拿味,仲有紅豆同芝麻。個人鐘意芝麻味因爲夠香。

總結今餐真係好滿足,短短2小時內食左好多種食物,下次一定會再黎。