2018-08-15 40 瀏覽
有個喺觀塘返開工嘅朋友介紹有間抵食夾大件嘅羊肉米線,今晚就去咗赴會。APM行過去都係5分零鐘,7點幾去到都差唔多滿座,隔局都幾有特色,牆上都掛滿好似 青藏高原嘅牛同羊嘅畫,重點係冷氣夠大,因為好怕食到成身汗。事不宜遲,叫返個大碗羊肉米線同口水雞,仲加咗杯凍檸茶。先嚟大大杯檸茶,夠晒飲。口水雞,樣子同一般嘅差唔多,但味道都幾令人深刻,佢又唔算好辣,但佢令到啲雞入晒味,佢啲香草,麻子嘅味都溶入雞肉,正。去到主角大大碗嘅羊肉米線,佢有得揀羊肉連皮定係羊瘦肉,米定米線,我就揀咗瘦羊肉米線,但佢又唔鞋喎,兼且好有羊味,正,佢個豬骨湯底一啲都唔鹹,仲好有骨味,按自己喜好再加埋啲辣菜圃,層次又再高一啲,呢個份量影真夠我飽。下次可以再試埋個牛腩,我frd話牛腩都正。

事不宜遲,叫返個大碗羊肉米線同口水雞,仲加咗杯凍檸茶。

先嚟大大杯檸茶,夠晒飲。

下次可以再試埋個牛腩,我frd話牛腩都正。