2019-07-12 1433 瀏覽
原本同媽咪去東廣場食嘢,但唔知係咪因為落雨,周圍都好多人。於是我哋去咗隔離工廈嘅樓上餐廳食台灣麵。比起平時食lunch少人,坐得較輕鬆自在。我哋叫咗兩碗麵,同一個滷水拼盤share食。🥢🥢🔆台灣牛肉湯麵 - 牛肉冇花冇假厚切大大嚿, 煙靭咬口,足料有成三至四舊咁多;牛肉湯冇台灣一般食到嘅咁咸;麵質係我同媽咪鍾意嘅軟硬度,唔會一pat pat。🔆豐盛牛肉鮮蕃茄湯麵 - 加咗蕃茄味嘅牛肉湯,味道濃郁,墨魚味好重嘅花枝丸、貢丸、同大大舊牛展~🔆湯麵嘅蘿蔔好甜好入味,套餐包埋兩杯台式飲品,我叫左凍葉月豆漿紅茶,媽咪就要熱葉月紅茶。豆漿紅茶味道類似豆漿奶茶,飲到濃濃嘅豆漿味,而媽咪個杯就類似黑糖茶味道,套餐包埋都幾抵。🔆台灣滷水拼盤 - 好重滷水味嘅豬腳、豆腐、牛肉、滷蛋、雞翼,全部都好入味,豬腳肥瘦適中,最正個豆腐,淡淡豆腐香同滷水汁。♥️中間大電視播緊濱崎步演唱會,勁歌熱舞,同媽咪舒舒服服邊食邊傾邊睇,唔洗同人迫。呢度擺放左唔同年紀都岩嘅懷舊道具同poster,都幾得意,可以影下相架@@
台灣牛肉湯麵
豐盛牛肉鮮蕃茄湯麵