2019-11-23 939 瀏覽
去大埔見客,想搵間無時間限制,食物質素有保證既日本菜,打去德美問下,佢話星期一至四無限時,咁就book左位了。7:30pm準時入座,成間舖已經座無虛席,仲一直見到好多客人walk-in等位,呢個時勢仲可以咁爆場真係唔容易。三個人散叫叫左牛油果海葡萄沙律,壽司拼盤,雞翼+黑豚肉+牛舌串燒(唔記得左影相),赤貝刺身,吞拿魚腩蓉卷,其實佢呢度仲有啲定食set都唔錯,$1xx既價位好合理抵食,不過想食多d款式嘅話當然係散嗌開心啲。而佢呢度都有啲二人餐, 有睇過不過就唔係咁啱食啦。壽司一如其他分店一樣新鮮,質素都幾唔錯,冇話邊一款特別差,所有都above average全晚我最鍾意嘅係佢吞拿魚腩蓉卷,吞拿魚腩蓉份量好多,見到好多人都叫呢款,最重要都係嗰句,新鮮。至於牛油果海葡萄沙律就偏咸,味道一般般未必需要叫。雖然呢度話冇限時但係見到佢外面咁多人等都唔好意思坐咁耐,而唯一的limitation係呢度始終地方比較細,當隔離枱有人好大聲嘅話就會成間鋪都變得好嘈好應聲。
2019-11-21
  • 壽司