2020-03-23 1712 瀏覽
前幾日中午同朋友去大埔海濱公園行下,出翻嚟經過見到呢間bar,就入咗去食嘢喇~.事關我哋太肚餓,兩個人嗌咗三個餐😂不過一個brunch set都係$88,加上我哋最尾都冇浪費食物,所以都真係超值👍🏻👍🏻👍🏻.🍝黑松露雜菌扁意粉🍝食物賣相一流,而且聞落香噴噴🌬,未影相我就已經差啲忍唔住口🤤黑松露味非常濃郁,由黑松露同香草調味,個汁偏向creamy🤩意粉煮得彈牙又有咬口,配合份量超多又新鮮嘅蘑菇,嘅晒我口味,搞到我食個唔停😋.🐟炸魚薯條🍟一上枱,我真係嚇咗一條!炸魚係真超巨型,炸到黃金色嘅外皮,見到都流晒口水🤤再咬落去,係鬆脆嘅外皮,外皮又唔算厚,美中不足嘅係偏咸,落少啲鹽會好啲👨🏻‍🍳而魚肉嘅肉質鮮美,有軟腍鬆化嘅口感,對於「炸魚」嚟講肉質真係一極棒👍🏻配上少量蔬菜,冇咁油膩🥗.🌯凱薩烤雞卷配薯條🍟 個人推介✍🏻外皮厚度啱啱好,餡料有大量生菜、雞肉、蕃茄同青瓜,非常適合愛健康嘅朋友點🥗🌯,就算好似我咁已經食咗成個餐再吔埋呢個墨西哥卷🌮️都毫無罪惡感😂🤤雞肉份量適中,較為清淡,如果可以加少少汁冇咁乾身就真係再上一個層次✅整體嚟講都幾惹味☃️,同朋友人一人卷剛剛好.🍟薯條🍟我呢兩個餐都係有薯條嘅
事關我哋太肚餓,兩個人嗌咗三個餐😂
🍝黑松露雜菌扁意粉🍝
🐟炸魚薯條🍟
一上枱,我真係嚇咗一條!
炸魚係真超巨型,炸到黃金色嘅外皮,見到都流晒口水🤤
配上少量蔬菜,冇咁油膩🥗
🌯凱薩烤雞卷配薯條🍟 個人推介✍🏻
整體嚟講都幾惹味☃️,同朋友人一人卷剛剛好
🍟薯條🍟
我呢兩個餐都係有薯條嘅,炸得脆卜卜、金黃色,厚度都可以,食落唔算好咸同膩,清晒😋!
我哋三杯飲品都跟餐嗌咗三杯凍檸茶,自己選擇落幾多糖漿,控制甜度,檸檬片🍋係fresh嘅😽
2020-03-15
  • 墨西哥烤雞卷