2018-01-19 328 瀏覽
1月公司要清大假嘅關係,去咗轉日本休息咗幾日,但未返香港就收到通告,要提早一日返工😓之後忙忙忙~嚟到今日,被喻為公司最好動嘅我地,終於有個小聚會了,我地一坐埋就好多野講🤣笑聲不絕今次嚟到大圍一間小店餐廳地方不失幽雅,暗暗的燈光,播放著英文流行歌,令我想起酒吧,不過,並無貶意,只感到氣氛輕鬆而已😊一埋枱就掛住傾傾傾~就揀咗個快靚正的dinner set🤤頭盤上之前有個小食蕃茄麵包先送上,外表小小但卻是個意外驚喜,麵包好香,且脆得咬落有聲音的。而那些包上的蕃茄酸酸甜甜的,塗在包上,更覺香甜,確實好醒胃🤩意式香辣大蝦@蝦雖然沒有很大隻,但是感覺的確是很新鮮,肉質很有彈性👍🏻一口咬下蝦的時候,就能感受到蝦的鮮味與香辣。另外在旁的洋蔥和腸仔都很惹味😍法式龍蝦湯@我自己鍾意飲熱辣辣的湯,這個湯熱度啱晒我😬個湯幾滑身,入口的龍蝦味幾香濃,仲有幾粒龍蝦肉🤩好飲👍🏻香煎黑鱈魚配黑松露忌廉汁@忌廉汁的熱力逼出香氣,非常誘人🤤今晚主菜吃魚,這件魚煎得相當香,魚皮和外層都好脆,而魚肉又鬆軟,煎得剛剛好。不要以為這碟的份量少,實則吃完後,頓覺有些飽😝最後是女生最喜愛的甜品😋左手邊的鳥結糖芝士蛋糕不會太軟但又不會
一埋枱就掛住傾傾傾~就揀咗個快靚正的dinner set🤤
最後是女生最喜愛的甜品😋左手邊的鳥結糖芝士蛋糕不會太軟但又不會太硬而且充滿奶香味
仲唔黐牙

右手邊的朱古力泡芙一口半個,加上內裡擠滿甜美的朱古力雪糕,真是人見人愛
2018-01-18