2016-03-07 342 瀏覽
朋友住開沙田,佢話比我知有最近有間新開韓國菜好出名,好多人食,於是我地受唔住誘惑,約定要食下!雖然係閒日,但一樣幾Full下,我地8點半去到,咁岩有位,而座位好舒適寬,感覺間餐廳好大間!先來碗紫菜湯同韓國小菜打頭陣,紫菜湯清甜、少少鹹味,而泡菜不太酸,頗辣的!朋友點咗韓國菠蘿冰飲,見到個賣相好正,成大個菠蘿,有埋新鮮菠蘿果肉,菠蘿冰簡直透心涼呀!而我自己就試咗水蜜桃水果冰茶,好好味,我超鍾意飲,有好多生果果肉,口感好Fresh,蜜桃茶味道香香甜甜。我地一坐低已經望到好多待應即場烹調,炒到好香好吸引!我地都跟住嗌咗漢拿山豚肉炒飯試下,韓國待應企係我地面前表現咁,即場逐樣配料落,一邊加辣醬炒,最後都加埋雞蛋,賣相好靚,啱晒我相機食先啦!味道都不錯,炒飯都炒乾身、粒粒分明,仲有有少少飯焦,待應仲好貼心分咗3份比我地!自從睇完來自星星的你,就成日都跟住話食炸雞!因為朋友食唔到辣野,所以我地叫左韓式大蔥蜜糖炸雞,雞肉肉質好嫩滑,炸得又脆,食落清甜的,不油膩!份量就唔會太大舊,食多幾舊都唔怕!泡菜煎餅煎得好薄好香脆、好好焦、食落去仲有泡菜呢!其實我唔明點解要點豉油?食咁多次韓國菜,都好少食野係點豉

自從睇完來自星星的你,就成日都跟住話食炸雞
泡菜煎餅煎得好薄好香脆、好好焦、食落去仲有泡菜呢!其實我唔明點解要點豉油?食咁多次韓國菜,都好少食野係點豉油。
紫菜包粉絲卷
炸得香脆金黃,即使我地攤凍咗食落去依然脆口,建議唔好點豉油、試下點辣醬仲好味!
3個女仔眨下眼就食咗咁多野,每人都係百幾蚊,都幾抵食!其實仲好多好菜式都未試晒。
韓國菜真係好多款式,韓流真係好大誘惑,百試不厭!下次都會再黎試下其他野食既!

2016-02-24