2023-11-13 87 瀏覽
圍方新商場有唔少餐廳,又有多個同朋友聚餐既新地方,餐廳相當有空間感,座位寬敞,設計簡潔燈光柔和舒適今次同朋友兩個人黎食,思前想後,身為愛牛之人既我地最後決定單點。前菜總共有五品,芽菜、海帶沙律、泡菜等等當中有好少見既馬蹄糕,口感軟得黎又帶有點爽口,原來加$40仲可以無限添💡💡今餐最推薦係三筋肉配肩芯肉,輕輕一燒到碗上生耐同壽喜燒汁,甘甜醬汁更能帶出牛既香氣而牛肋骨有兩款,有甕漬牛肋骨同無調味既,今次就先點無原味最上等牛肋骨牛肋骨相當有份量,每件燒後肉色帶輕微粉嫩,有咬口得黎剛好,如果平時怕每口油脂既朋友必點呢款牛!因為唔油膩之餘,牛香味經慢慢咀嚼後更顯露無遺韓牛生牛肉石鍋飯味道香口又唔會過咸,職員好細心咁比我影完相就搞拌石鍋飯,生牛肉同雞蛋拌飯一流,仲有金黃飯焦,為拌飯增添脆口感慶州黑毛豬盛合配生菜🥬當中有豬梅肉同豬五花豬梅肉以水果醬油醃製黑毛豬五花肉包生菜食,每一口食到生菜既新鮮同爽脆,配搭五花肉既油滋,入口融清爽又能解膩兩人食呢個份量相當多,韓式生牛肉同明太子豆腐都好想試,留翻下次同朋友再黎食!

前菜總共有五品,芽菜、海帶沙律、泡菜等等

慶州黑毛豬盛合配生菜🥬
當中有豬梅肉同豬五花