2018-09-07 19 瀏覽
大圍一向多bar鋪,之前聽朋友推介windmill呢間bar嘅食物水準不錯,所以就來一試。餐廳其實只係距離車站5分鐘路程,位置十分方便,而且環境幽靜,係難得唔會好嘈吵嘅bar店,可以同朋友好好暢談。一坐底未點食物店員就即刻送上呢個蕃茄粒法包做餐前小食,口感清新。跟著點了個龍蝦湯,食落有啖啖龍蝦肉!BBQ手撕豬肉釀薯皮,豬肉燒得香口而嫩冧,BBQ醬汁令豬肉更惹味,加上焗得軟棉棉嘅薯仔肉同薯皮味道很夾。主菜要了個parma ham pizza,pizza夠大之餘Parma ham份量十足,pizza餅底選用了薄底,夠晒香脆。最後我地仲叫了個香煎海鱸魚,魚塊大大件而偏實肉,特別鍾意伴碟嘅蕃茄蓉,魚塊點上清新又帶香甜嘅蕃茄醬汁份外好味。

跟著點了個龍蝦湯,食落有啖啖龍蝦肉!
龍蝦湯

BBQ手撕豬肉釀薯皮