2018-03-14 778 瀏覽
今日和幾位舊同學約返出來食飯...已經好多年無見了,約返係我地以前學校附近既餐廳懷緬下,上網見到呢間泰國餐廳食評唔錯又有outside坐所以試下。首先,坐低食飯附近既環境確係唔錯,好開陽,好舒服,因為呢排天氣不錯比較暖所以坐outdoor 係既舒服的我地叫左泰式生蝦刺身,首先個賣相已經好靚D蝦頭仲炸左,香脆美味蝦肉新鮮爽甜真係好好味!係必食的!跟住有柚子豬頸肉沙律,賣相又係好靚好吸引,令食慾大增柚子鮮甜多汁,豬頸肉有燒過所以香口,個沙律汁真係要讚一讚好開胃好味,少少辣又少少酸,十分好!食完d冷盤,緊係叫d熱盤食下啦,叫左個泰式拼盤,裏面乜都有啲,有炸蝦餅、炸魚餅、香葉包雞、單骨雞翼同埋春卷,全部切開左適合幾個人分享,太有心思了同埋全部熱辣辣,炸得好juicy一d都唔乾!食完小食,我哋仲叫咗個青咖喱雞同埋薄餅,咖哩小小辣都幾開胃薄餅就好香口最後叫咗個泰式炒青口同埋鹹魚炒芥蘭,個青口就不過不失啦,個芥蘭就去去葉幾特別同埋啲鹹魚炒得好香好好送飯。估唔到咁多年冇返嚟呢度,多咗一間咁有心機嘅泰國菜下次會再來試下其他食物!聽店員講呢度d燒烤同海南雞都好出色!下次一定要試!

我地叫左泰式生蝦刺身,首先個賣相已經好靚
D蝦頭仲炸左,香脆美味
蝦肉新鮮爽甜
真係好好味!係必食的!

生蝦刺身

跟住有柚子豬頸肉沙律,賣相又係好靚好吸引,令食慾大增
柚子鮮甜多汁,豬頸肉有燒過所以香口,個沙律汁真係要讚一讚
好開胃好味,少少辣又少少酸,十分好!

同埋全部熱辣辣,炸得好juicy一d都唔乾!

泰式炒青囗

估唔到咁多年冇返嚟呢度,多咗一間咁有心機嘅泰國菜
柚子豬頸肉沙律
2018-03-13