2020-11-05 149 瀏覽
揸車黎到大圍附近,入完油見有點肚餓,響油站附近見到依間風車餐廳!有玻璃啲設計,方便我邊食邊睇住架車,一於拉拉手掣,剎剎車,入去食過。餐廳啲防疫措施做得很足,人客雖多但每枱都設有透明隔板,真系食得安心又放心午餐時段有豐富啲burger同埋可以加杯香港友(生啤)啤一啤佢,不過我揸左車,今次唯有忍一忍口。叫左雞扒意粉套餐,熱辣辣啲雞髀伴隨住意粉,師傅刻意調到味道燒得甘香近入口,意粉也不會太淡;整個配搭就有如秋風有涼意去左露天茶座食西餐一樣。前菜就是冰涼新鮮的沙律菜加蕃茄,因為主菜太好味啲關系,前菜我反而留左響正餐後食,再點埋杯凍檸茶少杯少甜,正!見到隔離枱飲緊杯水果茶 set drink,都好似好好飲咁,下次會再黎食同埋試埋果個野飲!環境美食滿分!

環境美食滿分!
2020-10-30