2019-11-27 3 瀏覽
呢日難得與姊妹相聚,一齊去DK Cuppa Tea tea一tea~打打卡🤩 店家除左有tea & lunch之外,亦係一間賣香薰既小店~一入門口就聞到陣陣令人relax既香薰味☺️我地揀左房入面坐,庭園咁既佈置,加上青綠色地顫好似草地咁,幾個女仔聚埋一齊傾下偈,食下野,好寫意☺️食野之前,老闆都親自同我地玩遊戲~一人抽一張magic card,每張card都有代表既精油,老闆會為我地揀返相應既精油落香薰機,等我地可以聞住香薰享受afternoon tea~另外老闆亦有介紹近年好hit既花藥俾我地知~仲試食左人見人愛款🤣🤣,冇味😂方便加入唔同飲品一同飲用~談笑間突然有天空之城音樂聲傳出~原來到主角出場喇🤩~係「夢幻之願」tiffany blue tea set~旋轉中既木馬、仙子、獨角獸🦄️仿如置身於仙境~有機覆盆子黑加倫茶,精美小點-鮑魚沙律、牛角包、英式豬肉腸卷,tiffany blue甜品-伯爵茶cup cak、伯爵茶macaron、蝶豆花玫瑰奶凍~款款都好精緻,味道恰到好處!而家每位客人更可獲贈香薰頸鏈一條(價值$88架)當然先到先得啦😉最後我地仲加左$150去自製一枝專屬香水~真係
最後我地仲加左$150去自製一枝專屬香水~真係充實又滿足的一個下午❤️
鮑魚沙律、牛角包、英式豬肉腸卷
伯爵茶cup  cake  &  macaron