2017-11-06 955 瀏覽
嗰日同屋企人搵地方飲茶,知道尖沙咀開咗間新會所一號,這集團出品環境食物一向不錯,所以決定去試吓。門口見到一個好似書咁樣嘅螢幕,優雅高貴。內裏裝修亦一絲不苟,整個場地裝修配搭高雅,環境寬敞,以淡綠色為主色。菜式及點心選擇非常豐富,仲有特別推介,我地點左個套餐再加點心。香菇燒賣,大大粒非常飽滿,而且熱辣辣。奶黃煎堆仔,煎堆仔配合內裏嘅奶黃,味道一流,而且奶黃充滿整個煎堆仔。蒜蓉蝦春卷,外皮炸得好脆,蝦爽口彈牙。百味豆腐粒,外皮炸得好脆,內裏嘅豆腐好滑,細細舊一啖一粒。黃公醬炒蚌柳,蚌柳鮮甜彈牙,青豆好爽口,好有夠鑊氣。花膠濃湯泡菜苗,菜苗非常鮮嫩,花膠厚身,湯亦非常清甜。一品脆皮燒雞,燒雞火候十足而且皮脆肉嫩。蟹子薑蔥蟹肉炒飯,炒飯飯粒分明,蟹肉份量非常多,加上新鮮嘅蟹子,帶出整個炒飯嘅鮮味。最後到甜品咖啡蛋撻仔咖啡味香濃,蛋撻皮鬆脆亦好香牛油味。有好特別嘅橙冬瓜,冬瓜浸左甜甜嘅香橙味,非常清新。藍莓慕絲,甜道剛剛好,而且非常香滑。總括整個場地環境一流,店員服務態度細心,大家一定要去試吓。
門口見到一個好似書咁樣嘅螢幕,優雅高貴。

香菇燒賣,大大粒非常飽滿,而且熱辣辣。
蒜蓉蝦春卷,外皮炸得好脆,蝦爽口彈牙。
百味豆腐粒,外皮炸得好脆,內裏嘅豆腐好滑,細細舊一啖一粒。
黃公醬炒蚌柳,蚌柳鮮甜彈牙,青豆好爽口,好有夠鑊氣。
花膠濃湯泡菜苗,菜苗非常鮮嫩,花膠厚身,湯亦非常清甜。
一品脆皮燒雞,燒雞火候十足而且皮脆肉嫩。
最後到甜品
咖啡蛋撻仔咖啡味香濃,蛋撻皮鬆脆亦好香牛油味。
有好特別嘅橙冬瓜,冬瓜浸左甜甜嘅香橙味,非常清新。
藍莓慕絲,甜道剛剛好,而且非常香滑。

總括整個場地環境一流,店員服務態度細心,大家一定要去試吓。
  • 橙冬瓜
  • 咖啡蛋撻仔