餐廳: FireBird
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-07-06 323 瀏覽
朋友約了我到銅鑼灣晚飯,這日本餐廳位於利園附近,近來非常滿意的一餐😁 無論服務,或是食物質素,水準都非常好!👍🏻😋 軟殼蟹沙律 $138先來的是沙律,非常之有驚喜😝👏🏻👏🏻 軟殼蟹份量非常多,而且幾大隻有肉唔會只得一層脆皮,賣相吸引!沙律用料非常豐富,跟朋友邊吃邊數,幾好玩,有生菜、番茄、青瓜、蘋果、黃椒、碎雞蛋、芝士粒、芝士條,麵包糠,仲有少少蟹子、燕麥片、提子乾,配上千島海鮮沙律醬,開胃兼口感豐富! 難怪餐廳上都寫住must try 😆店員好細心,準備了一個細碟,提醒我們將軟殼蟹夾開後,先再撈勻沙律,這樣又方便又可以保持住軟殼蟹不會淋掉。👍🏻😋 FireBird 重量級火焰原隻雞腿 $138名符其實的FireBird,店員點火的瞬間非常震撼,真係嘩一聲!🔥🔥 雞髀原先已經去骨了,影完相之後,店員再幫忙將整大片雞脾肉剪成幾份,食落啖啖肉,好滿足!雞皮燒過後更加脆,上面有辣椒碎片,很惹味,送酒一流!🍺🍻😋 蟹味噌甲羅燒 $78店員介紹先將蟹肉蟹膏蟹子撈勻,蟹膏非常鮮味,有少少清酒味,再配上壽司飯團紫菜,中和一下個咸味,值得一試。總體而言,這間餐廳的水準十分高,店員細心體貼的servi

😋 軟殼蟹沙律 $138

😋 FireBird 重量級火焰原隻雞腿 $138

😋 蟹味噌甲羅燒 $78

總體而言,這間餐廳的水準十分高,店員細心體貼的service 令人印象深刻!留意到隔離枱離開後,店員會用消毒水將整張抹一遍,而且枱同枱中間亦都有高身膠板相隔,衞生意識相當好👍🏻👍🏻

日本產霜降A4和牛壽喜燒
日本產霜降A4和牛壽喜燒