2021-03-13
好味指數😋😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗係... 我係知呢間係藍店,不過係同事揀嘅😔呢間店平時lunch time 成日都好長人龍嘅~ 今次嚟試晚餐,如果不分黃藍呢,呢間店係好食嘅,小菜夠鑊氣,嚟唔嚟食就自己決定啦~小菜+$12有湯+飯+飲品🍴麻辣土豆雞煲($78)嚟到大大煲熱辣辣,試下個汁嘅味先,好濃好香,其實唔太食到麻辣味,會有少少香辣,冇麻嘅感覺,鍾意食麻辣嘅會覺得唔夠喉,不過對於食得一般辣度嘅人就會食到,個汁送飯唔錯!成煲都夠鑊氣,見到舊雞有少少燶,應該係先炒咗D雞同薯仔再煮,雞都幾滑夠入味,都有6-7舊大大舊嘅雞,薯仔呢我就覺得切得太大舊,表面有味入面唔太夠味,整體上唔錯!🍴椒鹽豬扒($70)都係大大碟,煎得好香口,豬扒入味夠淋,應該用咗幾重手嘅美極去調味!🍴鮮魚湯野菌浸什菜($68)成個大湯碗上,魚湯都幾濃郁,可能都有少少味精㗎啦,魚味唔算重,但入口順喉,鹹度剛剛好,我都飲咗兩碗,什菜同菇都幾多款式,唔會煮到黃晒,唔錯!🍴中式餐湯 + 凍檸茶冇影相,因為唔靚,應該係佛手瓜紅蘿蔔湯,好味精水,我就冇咩興趣,飲咗兩啖放棄咗;呢度凍飲唔使加錢,茶底唔嚡,唔錯!
回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗
係... 我係知呢間係藍店,不過係同事揀嘅😔
🍴麻辣土豆雞煲($78)
麻辣土豆雞煲
🍴椒鹽豬扒($70)
椒鹽豬扒
🍴鮮魚湯野菌浸什菜($68)
鮮魚湯野菌浸什菜
🍴中式餐湯 + 凍檸茶