2017-09-21 167 瀏覽
Seafood Stand今日係西灣河收工,難得與聞名港島東的東大街如此接近,所以決定食埋晚餐先番屋企。相比起平時假日來時街道食客明顯較少,終於唔駛等位。見到今次介紹的Seafood Stand菜單,係我鍾情的食品之一 — Burger,而且餐廳現時有$10現金卷送,毫不猶豫就入左去。至尊和牛漢堡漢堡仲有得選擇幾多成熟,今次叫左7成熟。由於漢堡內食材較高身,建議大家進食時千萬不要拔走竹簽,否則將會食得十分狼狽,但另一方面如果你不是太講究儀態的人,也是別有一番風味的,因為漢堡肉汁juicy得有泛濫感覺,十分欣賞。炸魚薯條薯條非常足料,俗稱的「us實」,夠脆就是王道。炸魚內裡肉質非常鮮嫩唔會老到一粒粒,冇雪藏味,唯獨炸粉較硬,如果鬆脆一點更好。職員服務夠主動,親切有禮。餐廳現時正做優惠推廣,樽裝啤酒有買一送一,部分啤酒更買兩杯送雞翼,岩晒鍾意收工happy hour的我,但無奈今日要渣車,希望優惠唔好咁快完,我會再來的!加油
Seafood Stand

至尊和牛漢堡

炸魚薯條

職員服務夠主動,親切有禮。