2017-03-02 4132 瀏覽
如果唔係朋友仔帶我呢都估唔到喺奧海城對住呢個角落有間咁正嘅打邊爐, 真係好耐冇食過咁好味嘅邊爐小菜啦 今日係平日同埋可能都夜啦,我泥到都十一點幾啦,過咗晚市時間冇乜人, 我哋幾個人可以痛痛快快咁慢慢食啦, 好多時晚市時間食飯係會比較辛苦啲,人很多,所以我哋比較鍾意選擇喺九點後放工時間先嚟食就最爽。 靚煲王就啱曬我哋啦,仲要係收半夜四點, 下次同朋友喺附近飲完嘢就唔怕搵唔到好嘢食醫肚啦😂 老闆話平時仲要有波睇添呀,正正! 點咗佢哋個招牌 靚煲皇 ,冬瓜 花膠海參雞鍋, 淨係聽個名已經覺得好吸引呀,好期待食佢啲花膠同埋飲曬佢個湯呀! 店員會溫馨提示你啲鮮雞千祈唔好滾咁耐呀,耐咗啲雞肉就會冇咁鮮嫩, 滾起咗後 個火千祈唔好開咁大 新鮮海蝦一人兩隻😋,彈牙又好味 極上肥牛, 均勻嘅雪花怖滿整塊牛肉身上, 重要係滾耐左都唔韌, 不過當然係控制下個時間剛剛熟果刻係最好食啦。 鮮嫩夠肉汁,牛香味重 老闆推介佢哋自家製作嘅手打墨魚滑, 又的確係很好味,超彈牙, 墨魚味道十足 新鮮肥鵝腸, 好邪惡呀! 減緊肥嘅我都控制唔到一定要食😂 脆炸響鈴又係誠意推介,

老闆話平時仲要有波睇添呀,正正!

新鮮海蝦一人兩隻😋,彈牙又好味

鮮嫩夠肉汁,牛香味重

新鮮肥鵝腸, 好邪惡呀! 減緊肥嘅我都控制唔到一定要食😂

脆炸響鈴又係誠意推介, 食多兩個都唔會覺得好溜,又香又脆。

大扇貝,夠哂新鮮大件,正呀!

今晚真係食得好開心呀,老闆同員工都好好人,服務好好^^